Rajzverseny

„ITT VAGYUNK MOST, ITT LESZÜNK HOLNAP”
    RAJZPÁLYÁZAT EREDMÉNY HÍRDETÉSE

 Az Izotóp Tájékoztató Társulás (ITT) és a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. (RHK Kft.) rajzpályázatot hirdetett általános iskoláskorú tanulók számára.

A pályázaton kizárólag az ITT 5 tagtelepülésén (Kisnémedi, Őrbottyán, Püspökszilágy, Váchartyán és Váckisújfalu) lakó (ott állandó lakcímmel rendelkező) általános iskoláskorú tanulói (első osztálytól, nyolcadik évfolyamig, beleértve természetesen a 4 illetve 6 osztályos gimnáziumi tanulókat is) vehettek részt.

A pályázat célja az volt, hogy az általános iskolások korosztályuknak megfelelő alkotásukkal bemutassák, mit gondolnak a környezetvédelemről, lakóhelyük és iskolájuk jövőjéről.

RHK_50961

A pályázati kiírás megjelent az ITT és az RHK Kft. honlapján, valamint a HÉTközlap újság ez évi 8. számában. Az alkotások leadási határideje 2014. november 21. volt. Összesen 35 darab jeligés pályamű érkezett be a leadási határidőig. Alsó tagozatos alkotás 27 darab, a felső tagozatos alkotások száma 8 darab volt. A zsűrizésbe a kiírók rajztanárokat is bevontak.

A zsűri javaslatára a kiírók az alsó tagozatosok között I. – II.- és kettő III. helyezést jutalmaztak, a felső tagozatból érkező művekre egy I. és egy II. díjat adományozott.

RHK_50962

A 2014. december 2-i díjátadó ünnepségen jelen volt az ITT Társulási Tanácsának összes tagja, azaz a tagtelepülések polgármesterei, valamint az RHK Kft. ügyvezető igazgatója és a Kommunikációs Önálló Osztály munkatársai. A munkanap ellenére a rendezvényen több szülő és pedagógus is megjelent.

RHK_50963

Honti Gabriella az RHK Kft. kommunikációs vezetőjeként köszöntötte a megjelent díjazottakat és érdeklődőket, majd a kiírók nevében Dr. Kereki Ferenc a társaság ügyvezető igazgatója és Edelman György az ITT elnöke méltatta az alkotásokat illetve köszönetet mondtak alkotóknak, pedagógusoknak és a támogató szülőknek egyaránt. Ezt követően a díjátadó keretében értékes nyeremények kerültek az ifjú alkotók birtokába.

A díjazott alsó tagozatosok eredménye:

  1. Csákvári Ádám   alkotása: Váchartyán
  2. Rosta Csenge   alkotása: Lovardák Városa Őrbottyán
  3. Palotás Boróka  alkotása: A mi művházunk
    Behany Bálint     alkotás: Én kicsi falum

A díjazott felső tagozatosok eredménye:

  1. Veszelik Nikolett Éva alkotása: Milyennek képzelem a falum száz év múlva?
  2. Binges Ivett Johanna alkotása: Mit tegyünk, hogy településünk száz év múlva is ilyen legyen?

Az ITT és az RHK Kft. nevében minden kedves Alkotónak köszönjük a pályázaton való részvételt és kívánjuk ezután is sikeres munkákat vessenek papírra, vászonra, hogy ne csak Ők, hanem minden megtekintő örömét találja benne.

ITT infó